Fotògraf: Fermí Abad Ribera - Arxiu: Unió Excursionista de Sabadell


Entrada a la seu del Centre Català de Sabadell situat al número 75 de la Rambla, els dies en què se celebrà el certamen d'aeronàutica i aviació l'agost de l'any 1910.

Actualment aquest lloc és ocupat per l'edifici dels sindicats, cantonada carrer de Laci. La paret de l'edifici del fons de la fotografia pertany a l'actual edifici del Casal Pere Quart
 


        A dos quarts de deu del vespre del diumenge dia 31 de juliol del 1910, l'exposició fou inaugurada per les autoritats consistorials amb un discurs de l'alcalde senyor Feliu Griera i Dolçet, que fou secundat pel que a les hores era Diputat en Corts senyor Jaume Cruells i Sallarès, que es va afegir al parlament del senyor Griera.
       A continuació dels dos primers discursos, el president del Centre Català senyor Antoni de P. Campmany, que anava acompanyat de tota la junta del centre, va prendre la paraula fent una glosa dels motius que donaren peu a l'organització de l'exposició, a continuació de la qual locució s'afegí al discurs el jove enginyer industrial senyor Froilà Soler que, junt amb els senyors Jaume Cortada i Mateu Llogany, foren l'esperit de l'organització del certamen. L'endemà d'aquell dia, s'iniciava la Festa Major.