Dues mostres del Reportatge aeri realitzat des el biplà Aviatik, pilotat per en Josep Canudes, la tarda del dia 4 d'abril del 1925.
    En el centre de la primera fotografia, a l'esquerra, veiem, entre altres llocs, el conjunt compost pels edificis de l'Església de Sant Feliu, més cap a l'esquerra l'ajuntament, l'església dels Pares Claretians i a l'esquerre l'edifici del teatre-cine Euterpe, enderrocat entre els mesos de maig i juliol del 2006. Pel costat dret, des l'esmentada església de Sant Feliu, s'hi pot veure l'edifici modernista de la Caixa d'Estalvis de Sabadell. 
    En el centre de la imatge, i més avall de l'Arxiprestal s'hi veu la Plaça Major. A la dreta de la fotografia, tocant la part del rera de l'ala esquerra del biplà i en la part baixa de la foto s'hi veu la Plaça de l'Àngel, i tirant cap amunt, tocant l'ala, els carrers de Les Valls, Escola Industrial i el carrer de Calderón que surt des Les Valls vers l'ala. Els d'Escola Industrial i Calderón duent al Camp de la Sang, on des l'any 1932 hi ha el Mercadal, que treu el nas per sota de l'ala de l'avioneta. Tocant aquest camp s'hi pot veure a la seva esquerra l'edifici de l'Escola Industrial.
    En el centre de la imatge, la segona fotografia ens mostra  la Via de Massagué que es dirigeix vers el centre, amb la Casa de Beneficència a baix a primer terme, i més enllà s'hi veu l'Església de la Puríssima. Cap al fons es veu la Rambla i l'Avinguda de Barberà. 
    Dalt a la dreta s'aprecia el gran pla que ocupaven les finques de Can Torras del Pla, Can Diviu i Can Miró del Pla. Totes elles, des 1934 es convertiren en el Primer Aeròdrom oficial de Sabadell.

 


Arxiu Històric de Sabadell            


Arxiu Històric de Sabadell