En Manuel Colomer assegut al seient de pilotatge del rera de la barqueta-cabina  del TH 3 "Le Rhime".  
 
Fotògraf desconegut. Lloc: La Volateria al Prat. - Arxiu Josep Llàcer
La foto per la banda esquerra es troba malmesa.
 

L'avió T.H. E.3 "LE RHIME" del 1919
        Era un biplà construït per Talleres Hereter, S.A., amb seu a Sant Martí de Provençals a Barcelona, i amb tallers al camp de La volateria, just acabada la primera gran guerra a finals de l'any 1918. 
        Aquesta empresa estava construint cotxes, i vers el 1917 es va interessar per la construcció d'avions associant-se amb
Pujol, Comabella i Cia, que ja feia un temps construïa avions i tenia els tallers en un hangar de La Volateria on també hi tenia una escola d'aviació. Al poc temps, Tallers Hereter va absorbir l'empresa Pujol Comabella.
        Aquest biplà era un biplaça en tàndem, i anava equipat amb un motor rotatiu Rhône de 80 cv. de nou cilindres. Va volar per primera vegada a primers de maig del 1919, i era construït a partir de plànols francesos del model d'avió de reconeixement de la primera gran guerra,
Caudron G III, però, amb algunes modificacions aportades pel mateix constructor barceloní. Els Caudron G III francesos també portaven un motor Anzani de 90 cv. 

        La companyia Hereter esperava poder vendre molts aparells del seu model G-3 donades les seves magnífiques prestacions, era un molt bon avió per l'escola i el vol tranquil i segur, però, acabada la guerra, el govern francès, a molt baix preu, va posar a la venda uns quants centenars dels seus Caudron G III, i la companyia Hereter no va poder captar clients per aquesta causa.  El govern francès havia endegat l'adquisició de models de caça moderns, doncs la guerra, que acabava de finalitzar, havia esperonat l'aviació vers el disseny de models molt més avançats, i l'enginyeria aeronàutica en general evolucionava a la recerca d’insospitables horitzons.
Els Caudron G III havien quedat anacrònics. 

Dades tècniques del model
T.H. E.3 amb motor rotatiu Le Rhône de 80 cv.:

Les dimensions de l'aparell i les seves prestacions eren:
Envergadura: 13.40 m
Llargada: 6.40 m 
Alt: 2.50 m
Tripulants: 2
Àrea de sustentació: 27 m2.
Pes en buit: 420 kg
Pes en situació de vol: 710 kg
Velocitat de creuer: 112 km/hr.
Autonomia de vol: 4 hrs.
Pujava a 2000 metres en 18 minuts, i per arribar fins a 3.000 en tardava 30.
Sostre absolut: 4.000 metres.

Planol quatre vistes Caudron G III