Retalls del film de 16 m/m que va copsar l'esdeveniment del I Ral·li Aeri Internacional a Sabadell.
Filmat pels senyors Miquel Quadras, Joan Llobet i Antoni Miralles.El Dewoitine D27 pilotat pel campió mundial d'acrobàcia el francès Marcel Doret, prenent terra a Sabadell davant de la tribuna d'espectadors. Aquest monoplà va ser dissenyat per servir com avió de caça i va prendre el nom de Par-asol.


El president de l'Aeri Club de Sabadell senyor en Josep Maria Marcet i Coll a l'esquerra, saludant a un alt representant de l'aviació esportiva de França a la seva arribada a l'aeròdrom de Sabadell.Un Savoia Marchetti SM-81 Pipistrello (T-1) efectuant l'aterratge a Sabadell pel festival del Ral·li. Al fons del camp s'hi poden veure els barracots del comandament i serveis d'avituallament de l'aviació republicana i pel darrera es veuen els edificis de la masia de Can Torras del Pla i més enllà la Mola de Sant Llorenç del Munt.D'esquerra a dreta, Miquel Viadé, un dels pioners de l'aviació sabadellenca en l'època de Ca N'Oriach, a continuació un participant al Ral·li de qui no coneixem el seu nom, i el campió d'acrobàcia francès Marcel Doret, el dissabte 19 de març a l'arribada dels participants.El caça biplà Fiat CR-32 denominat amb el nom de C.1 Chirri aterrant a Sabadell acabada la seva exhibició d'acrobàcia havent sortit de l'aeròdrom de Reus. Amb aquest model d'avió s'hi va fer famós el pilot de l'exèrcit nacional en Joaquín García Morato, que fou qui va instituir la frase "vista suerte y al toro" en enfrontar-se a l'enemic republicà.


Una fotografia de grup a l'arribada de personatges participants a la volta aèria a Espanya una setmana abans del Ral·li en els que solament reconeixem en José Luis Aresti que fou campió mundial d'acrobàcia i professor del nostre aericlub. Al seu darrera el soci de l'Aeri Club de Sabadell, el terrassenc senyor Geis.En primer pla una Fieseler FI-156 -Storch-, denominada Cigonya, que va remolcar el veler biplaça Kranich II en la seva exhibició al festival del Ral·li. A continuació un De Havilland DH-89A Dragon Rapide com el que el dictador, general Franco, va utilitzar el 18 de juliol del 1936 per traslladar-se a Casablanca, via Agrair, des l'illa de Gran Canaria, havent arribat des Tenerife per altres mitjans de transport. El pilot va ser el capità anglès Cecil W. H. Beeb. La Fieseler Storch també té un episodi amb un dictador. Va ser el 1943 que rescabalà a Mussolini que es trobava confinat dalt de tot de l'escarpat Gran Sasso, a 2.000 metres d'altura. L'intrèpid pilot va ser l'alemany Walter Gerlach.Una figura històrica de l'aviació sabadellenca, l'industrial textil Sr. Tamburini, que fou president abans de la guerra i també posteriorment entre els anys 1963 1965. Tamburini va finançar gran part de la primera avioneta que va adquirir l'Aeri Club de Sabadell i del Vallès a finals del 1934. 
-------------------------------
L'esmentada avioneta era una Potez 36/14 d'ala alta i dues places de costat, amb motor Renault de 95 cv. de quatre cilindres en línia. Aquesta avioneta fou requisada a finals del juliol del 1936 per l'exèrcit republicà i va ser duta a l'aeròdrom de Sarinyena pilotada pel sabadellenc en Jaume Picañol a on, a causa d'un potent bufarut, va ser destruïda junt amb la resta d'altres avions que estaven aturats allà.El morro d'una de les més flamats i moderníssimes avionetes Navion de quatre places i ala baixa que participaren al Ral·li.