Diumenge 19 d'octubre del 1919, Colomer compleix la promesa de tornar a Sabadell per agrair la bona acollida que se li va dispensà el diumenge anterior. Dos biplans aterrenen Can Torras del Pla.

        La tripulació d'amdos biplams vimguts de La Volateria posen davat la càmera, sons, d'esquerre a dreta: el mecànic Alexandre Duró que va arribar acompanyant al pilot Manuel Colomer, i el pilot Josep Canudes que va volar acompanyat de Joan Suz.

 


 
El Biplà ALFARO R II amb motor Hispano Suiza de 180 hp. Pilotat per en Josep Canudas i Busquets.
 



La gentada envoltava els avions.
Al rera de la multitud s'hi veu el T-H E.3 "LE RHIME" del pilot Colomer.

Fotos procedents de l'Àlbum AVIACIÓN - Aeri Club Barcelona-Sabadell 1954

Veure més informació gràfica de l’esdeveniment

La llavor de l'aeronàutica arrela a Sabadell:
        El dumenge següent, dia 19 d'octubre, del seu aterratge al Camp del Gorina, complin la promesa, Colomer aparegué de nou al cel de Sabadell i arribà acompanyat d'un altre avió biplà, l'Alfaro R.II, que era comandat pel famós pilot en Josep Canudas, aterrant, precognitoriament en els terrenys que el cap de 15 anys es convertiria amb l'aeròdrom de Sabadell.
        Arribant a Sabadell, els dos avions amb els seus quatre ocupants, sobrevolaren la ciutat durant uns deu minuts a no massa alçada a fi d'engrecar als sabadellencs, de forma que una munió de gent s'arrivà fins la finca de Can Torras en el lloc de l'atterratge, on també una comissió de l'ajuntament que s'hi va arribar es converti en anfitrió dels visitants vinguts de l'aire. Posteriorment, regidors i aeronautes, amb comitiva es traslladaren a l'Ajuntament on foren rebuts per l'alcalde i la resta d'autoritats consistorials junt amb un important nombre de ciutadans. Acabada la recepció oficial, els pilots amb els seus acompanyants foren convidats a un dinar, en el qual es feren discursos acompanyats de les corresponents tandes de precs i preguntes, significant-ne un diàleg molt profitós per tots els que hi varen concorre, i també pel futur de l'aviació de Sabadell. 
        El personatge que esdevindria el precursor de l'aviació local, el sabadellenc Ferran Llàcer i Carreras abans esmenat, des d'aquells primers instants esdevingué com la cadena transmisora entre l'activitat aeronautica de La Volateria al Prat i l'ambient aeronàutic que des ja l'any 1910 romanava com l'essència de la futura aviació sabadellenca. L'aviació a la nostra ciutat engendrava d'aquesta forma la seva historia.

       
Des d'aquelles dates fins que no es va fundar l'areoclub de Sabadell, al més de setembre de l'any 1931, varen transcorrer quasi quinze anys, i foren diversos els pilots de l'areoclub de Barcelona que, seguint l'exemple d'en Colomer i de Josep Canudes, coordinats per en Ferran Llàcer, a partir del dia 4 d'abril del 1925 en el qual s'innaugurà el camp de Ca N'Oriac, els fins de setmana i també en diades senyalades, procedents de l'aeròdrom de El Prat, venien a sobrevolar Sabadell aterrant en algunes ocasions a l'esmentat aeròdrom de Ca N'Oriac.