www.cinemarescat.com/

     En la troballa de la pel·lícula, ocorreguda en una casa de Sant Joan de Mollet a Girona, document filmat els dies 19 i 20 de març del 1949 en ocasió del primer ral·li internacional d'aviació organitzat per l'Aeroclub de Sabadell, Ana Fernández, doctorada en història i representant a Cinema Rescat, va dur a terme tot el procés de legalització de la pel·lícula fins que va ser dipositada a l'Arxiu Històric de Sabadell. Els seus autors foren els sabadellencs Miquel Quadras, Joan Llobet i Antoni Miralles, tres experts del cinema de 16 m/m.
     Ana Fernández, directora de la revista de Cinema Rescat va publicar un
extens article glossant aquell important esdeveniment a la revista nº 16 del segon semestre 2004.

     Cinema rescat, juntament amb l'Aeri Club de Barcelona-Sabadell, organitzaren la presentació de la pel·lícula a un fòrum ben adient, va ser a la Sala Canudas de l'Aeroport de Sabadell el dia 15 de gener del 2005. La sala es va omplir de gom a gom. Alguns dels interessats no varen ni tan sols poder entrar.
     A Pere Ribalta, pilot, i estudiós de la història de l'aviació de Sabadell, se li va demanar que fes la xerrada de la presentació.
     Per la qual cosa, va preparar un audiovisual
amb fotos del mateix esdeveniment.

Vegi el film del Ral·li del 1949.

Agrair a la direcció de l'Aeroport de Sabadell depenent d'AENA, i els seus col·laboradors, Sònia Fernández i Antonio Sobrino, pel seu treball en favor
de l'èxit de la conferència de presentació del film a la Sala Canudes.

     En ocasió de l'esdeveniment, responsables d'institucions sabadellenques presents a l'acte, com va ésser el director de l'Arxiu Històric de Sabadell, va adreçar a l’orador una missiva de felicitació per la presentació i el seu contingut.

 Sant Nitrat Incorruptus

Cinema Rescat té una mascota,
"
Sant Nitrat Incorruptus",
el "primer sant laic de la història".
Obra de l'artista sabadellenc
JORDI ROCA