EXPERIENCIA A SPAnTAX COM A FLY STUDENT

 

Logos d'Spantax

 

Aquest lógos respon a al segell del sobre corresponent a la missiva que d'Spantax va rebre en Pere Ribalta, comunicant-li que havia estat acceptat com Fly Studen.

Fulla Log Book de Pere Ribalta

Una de les pàgines del Log Book en el qual hi consten uns dels
vols amb el DC-4 Skymaster d'Spantax.
DC-4 Skymaster EC-BMI

El  DC-4 Skymaster d'Spantax EC-BMI l'Aeroport de Gando de Gran Canaria
el maig del 1968 - Fotògraf Günter Grondstein.

Història d'aquest DC-4 Skymaster EC-BMI

     Segons informació trobada a la xarxa d’Internet, en el Web Logbook Magazine – Great Aviation History, diu el següent respecte de la trajectòria del DC-4 EC-BMI d’Spantax:

     *“N88893, Douglas DC-4, (Douglas C-54 Skymaster), Clipper Syren, anota: C / n 10440, originalment lliurat a l’Exèrcit de la Força Aèria dels EE.UU. com un Douglas C-54 ter-1 Skymaster-DC, el número de sèrie 42-72335 , el 10 de novembre de 1944. L’avió va ser posteriorment adquirit per la mateixa Douglas Aircraft Corporation el 3 de desembre del 1946, i reconvertit en versió civil com DC-4. Aquest Skymaster va ser lliurat a la Pan Am el 12 de juliol de 1946 (hi deu haver un error de l’any a l’original en Anglès). Pan Am arrendava aquest Skymaster el 1957 a l’American International Airlines, la qual el va retornar a Pan Am el 1960. Pan Am el va retirà de circulació donant-lo de baixa el 1960, guardant-te'l a un magatzem de Miami, Florida.

     Posteriorment va ser venut a la Corporación de Aviones Charlotte el 26 de febrer de 1963, que a l’ensems el va arrendar a Spantax, SA, la qual va renovar el certificat de aeronavegabilitat donant-lo d’alta amb la matrícula EC-BMI. Aquest Skymaster finalment va ser donat de baixa el 1970 i de nou va ser traslladat a un magatzem, se suposa a Miami. El destí final de la cèl·lula no es coneix.”
Per qui vulgui llegir aquesta nota en el Web Logbook Magazine – Great Aviation History pot linkar-lo ací:
http://www.logbookmag.com/databases/articles.asp?ID=93&CatID=47 

     Nota: En aquells dies, el mateix Comandant nostre parlava que l’avió seria traslladat a la República Dominicana, inclús li vaig comentar que si fos possible l’acompanyaria. Però, al no continuar en contacta amb l’entrellat d’operacions d’Spantax, doncs vaig quedar en situació de baixa a la companyia, no vaig saber el que finalment li va passar al DC-4. Per la informació d’aquesta nota Spantax va tardar més d’un any en evacuar al DC-4 a un magatzem (cementiri?. I a on?) Em trobo en contacta amb les autoritats de la República Dominicana per si la cèl·lula de l’avió es pot trobar abandonada en algun lloc de l’illa. Per exemple, allà, en l’aeroport de Gregorio Luperón-La Plata situat al nord de l’illa, a través de Google Earth s’hi veuen dos tetramotors que es localitzen a 200 metres al sud de la capçalera de la pista 26, que semblen abandonats allà, cabria la possibilita que un d’ells fos el EC-BMI? De totes maneres, hi ha una nota que diu que el EC-BMI va ser donat de baixa a Palma el 1970, però també s’indica una dada per la qual sembla que en el 1973 encara podia trobar-se volant és en la foto del següent link.
    
http://www.aviationcorner.net/show_photo.asp?id=147163 

     En el link s'hi troba un missatge que diu:
     Juan Arráez Cerdá - 23/12/2009 17:55:56 
"Naturalmente que me encanta. Jordi haz el favor de indicarme cual es su matricula, pues parece ser la EC-BMI y el DC-4 que la portaba fué dado de baja en Palma en 1970 e indicas que la tomaste en 1973. Tengo un inetrés muy especial por los aviones de SPANTAX, pero sobre ello te enviaré un correo."

     Amb l'autor de la foto, en  Jordi Rull, al qual es refereix l’Arráez, sostenim una aeronàutica amistat, pertanyem a la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya. Ell és qui va fer la foto d'un DC-4 al Prat, i creu recordar que va ser en el 1973 que va fer-la. He parlat amb ell i no recorda la matrícula. Probablement no es tractarà del BMI.